Qui i què?
Un equip interdisciplinar qualificat i amb una gran qualitat humana, que posi al vostre abast activitats, teràpies i serveis adequats, farà que tingui una còmoda estància.
Atenció i equip professional
És important que la residència disposi d’un equip de professionals amb experiència, formats i qualificats en l’atenció a les persones grans.
- Un ventall ampli de diferents disciplines professionals garanteix establir programes d’atenció mes específics i adequats per a la persona gran. A més dels auxiliars d’atenció directa, cal que el centre compti amb: educador social, fisioterapeuta, terapeuta ocupacional, treballador social i psicòleg.
- En referència a la cura dels aspectes de salut, cal conèixer la presència de la infermera durant la jornada i si el centre compta amb metge propi i amb quina dedicació.
- S’ha d’observar també una bona presència i imatge dels professionals en quant aspectes higiènics, de roba de treball i calçat adequat.
- Un ambient relaxat, tranquil, de confiança i respecte entre residents i professionals és garantia d’una atenció de qualitat.
Activitats / teràpies i serveis
- El centre ha de disposar, d’una banda d’un programa d’activitats dirigides pels professionals i orientades al manteniment i/o millora de les capacitats funcionals i cognitives. Aquest programa ha de permetre a la persona gaudir de la major autonomia possible en el desenvolupament de les activitats de la vida diària.
- Per altra banda és important l’existència d’una programació d’activitats d’oci i temps de lleure, que contempli la celebració de festes tradicionals i esdeveniments importants, sortides a l’exterior i la possibilitat de la pràctica religiosa.
- La incorporació de les noves tecnologies en el desenvolupament d’aquests programes és també un altre dels aspectes a tenir en compte.
Àpats
- Cal tenir en compte que el menjar és un dels aspectes més apreciats per la gent gran. En aquest sentit els àpats han de ser complerts tant en nutrients com en presència, vetllant per la imatge dels plats a l’hora de servir-los a la taula.
- És important conèixer les pautes d’alimentació del centre que acollirà al nou resident. Això implica conèixer si el centre disposa de diversitat de menús diaris, si tenen menús especials segons les condicions personals del resident (texturitzats, àpats per a diabètics, pressió arterial alta, etc.), la freqüència amb què es modifiquen els menús, la possibilitat de menús especials en dates assenyalades, si la cuina és pròpia o es realitza servei de càtering, si el centre facilita la possibilitat de menjar amb família, etc.